Petr Lupač v diskusích o digitalizaci vyloučení a vzdělávání (předsednictví v Radě EU)

V uplynulých dvou týdnech vystoupil Petr Lupač v rámci akcí souvisejících s českým předsednictvím v Radě EU se dvěma příspěvky zaměřenými na sociologické aspekty digitalizace.

Ve čtvrtek 20. 10. se zúčastnil zasedání pracovní skupiny DISPA (Directors of Institutes and Schools of Public Administration), jejímž smyslem je se na jejích jednáních vzájemně informovat o činnosti v oblasti přípravy vzdělávacích programů pro úředníky veřejné správy jednotlivých členských zemí EU. Tématem zasedání byla “Digitalization of Public Administration in Context of Training of Officials“ a právě v její sekci “Digitalizace výcviku a sociologických aspektů” Petr Lupač zahájil diskusi přednáškou „Five Challenges for Digitalization of Training of Officials: Finding Balance“.

V úterý 24. 10. se Petr Lupač zúčastnil kolokvia Média a lidská práva v digitální době pod záštitou českého předsednictví v Radě EU, kde byl součástí panelu zaměřeného na problematiku digitálního vyloučení s příspěvkem zaměřeným na představení její sociologické dimenze. Záznam z diskuse je zde

 

Úvod > Aktuálně > Petr Lupač v diskusích o digitalizaci vyloučení a vzdělávání (předsednictví v Radě EU)