Přednáška: The demography of post-socialism

Prof. László Kulcsár,

profesor rurální sociologie a demografie a vedoucí Department of Agricultural Economics, Sociology, and Education na Pennsylvania State University

přednese

17. října od 16:00 na hl. budově FF UK (nám. Jana Palacha) v místnosti č. 200

přednášku na téma

The demography of post-socialism: Social and economic challenges

Post-socialism is a unique social, economic, and cultural phenomenon. One particularly interesting aspect of this period was the rapidly changing demographic dynamics. These included falling birth rates, changes in morbidity and mortality statistics, new domestic migration streams, and the suddenly appearing mass international migration as well. The talk focuses on to what extent these trends were really new or simply the continuation of dynamics started well before the collapse of communism. It will also discuss what challenges these demographic trends hold for the future development of post-socialist nations.

Prof. Kulcsár získal Ph.D. na Cornell University v oboru sociologie rozvoje (2005), jeho disertace se věnovala politickým a systémovým aspektům rozvoje prostoru v Maďarsku a Bulharsku. Do roku 2017 byl profesorem sociologie na Department of Sociology, Anthropology and Social Work na Kansas State University. Před svojí akademickou dráhou byl konzultantem různých evropských projektu rurálního rozvoje a pracoval ve výzkumu veřejného mínění v Maďarsku. Podrobnější informace o prof. Kulcsárovi nalezenete na jeho webové stránce.

Zájemce o navštívení přednášky prosíme, aby se registrovali ve formuláři uvedeném níže. Registrace slouží pro přehled o aktuálním počtu zájemců a možnosti kontaktovat Vás v případě případné změny času či místa konání.

Pražské přednášky prof. Kulcsára zašťituje Katedra sociologie FF UK a Sociologický ústav AV. Kontaktní osobou na FF UK je dr. Petr Lupač.

Úvod > Aktuálně > Přednáška: The demography of post-socialism